Κυριακή 11 Μαΐου 2014

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΑΛΑΤΩΣΗ και σε απάντηση όσων υποστήριξε ο κ. Α. Κοτρώνης στην χθεσινή του ομιλία:



Αγαπητέ κ. Κοτρώνη,

Ο άνθρωπος που διαστρεβλώνει την αλήθεια κατηγορώντας άδικα κάποιον άλλο ενώ γνωρίζει την αθωότητα του, στην ελληνική γλώσσα έχει διαχρονικά μια ονομασία: Συκοφάντης.

Από την αρχή αυτού του προεκλογικού αγώνα προσπαθήσαμε να κρατήσουμε την αντιπαράθεση σε ένα κόσμιο επίπεδο ακόμα και σε στιγμές που και εσείς και κάποιοι από τους ανθρώπους που σας περιστοιχίζουν, μας το κάνετε εξαιρετικά δύσκολο.
Θα πάρουμε -αν και είναι γνωστή- ξανά θέση, μιας και δεν έχουμε ούτε να κρύψουμε κάτι ούτε ανήκει στην δική μας τακτική η διαστρέβλωση της αλήθειας:
Η αφαλάτωση, έχουμε γράψει άλλωστε και στο πρόγραμμα μας, είναι η μόνη εφικτή λύση για το πρόβλημα της ύδρευσης του νησιού. Και ο μόνος ίσως αυτή τη στιγμή τρόπος να απαλλαγούμε από το παντελώς ακατάλληλο νερό που μας προμηθεύουν οι υπηρεσίες του δήμου έναντι δυσανάλογα ακριβής αμοιβής. Και φυσικά θέλουμε η νέα μονάδα αφαλάτωσης να λειτουργήσει και να μην ακολουθήσει την τύχη της πρώτης. Άλλωστε γνωρίζουμε ότι και αυτή όπως και η προηγούμενη έχει πληρωθεί όχι με δικά σας χρήματα αλλά με χρήματα του φορολογούμενου πολίτη, τα οποία οι συμπολίτες μας σας έχουν αναθέσει να διαχειρίζεστε και φαίνεται τελικά ότι ή δεν ξέρετε ή δεν μπορείτε να τα διαχειριστείτε με σοφία. Και φυσικά δεν έχουμε και το ξέρετε πολύ καλά αυτό, καμία απολύτως σχέση με την αντιδικία που έχει προκύψει μήνες πριν, με δική σας υπαιτιότητα, με την οικογένεια Πούλου. Αυτό που εμείς ευχόμαστε σε κάθε περίπτωση, είναι να πρυτανεύσει η λογική και να βρεθεί μια λύση ώστε η μονάδα να λειτουργήσει και μάλιστα όσο πιο σύντομα γίνεται.
Διαβάσαμε όμως σε επιστολή που έχει δημοσιευτεί στη φωνή της Ύδρας (τεύχος 394-Απρίλιος 2014-σελίδα 10) μήνες πριν οργανώσετε αυτή την πραγματικά πολύ φτηνά σκηνοθετημένη παράσταση, με την άφιξη της μονάδας αφαλάτωσης, (που όπως αποδεικνύεται και αυτή όπως και η προηγούμενη είχε σχεδιαστεί στο πόδι και με μόνο στόχο τον εντυπωσιασμό), ότι η οικογένεια Πούλου σας είχε επανειλημμένα ενημερώσει ότι ο χώρος που είχατε επιλέξει να την τοποθετήσετε της ανήκει. Από όσα διαβάζουμε μάλιστα στην ίδια επιστολή, η οικογένεια Πούλου είχε προσπαθήσει να σας συναντήσει αλλά επιλέξατε να την αγνοήσετε. Αν λοιπόν η πάγια τακτική σας να βλέπετε τους γύρω σας αφ’ υψηλού σας βάζει σε περιπέτειες, αναζητήστε την αιτία στον κακό σας εαυτό και όχι σ’ εμάς και τον συνδυασμό μας. Αν επίσης η καταδικασμένη στις συνειδήσεις όλων των Ελλήνων τακτική του εντυπωσιασμού των ψηφοφόρων με έργα της τελευταίας στιγμής και χωρίς μελέτη είναι η τακτική που έχετε ακολουθήσει για να κερδίσετε τις εκλογές τότε μάλλον έχετε αυτοπαγιδευθεί.
Στρεψοδικείτε συνειδητά κ. Κοτρώνη και χρησιμοποιείτε το γεγονός ότι η κ. Μαρία Πούλου, συγκληρονόμος της οικογενείας Πούλου, είναι η σύζυγος του κ. Ιωάννη Κόκκου που είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό μας, για να αποποιηθείτε τις ευθύνες σας, που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι πολύ μεγάλες, και να στρέψετε το ανάθεμα πάνω μας παραπλανώντας τους συμπολίτες μας. Όμως κ. Κοτρώνη εμείς δεν είχαμε καμία απολύτως ανάμειξη στο πρόβλημα που εσείς με απίστευτη επιπολαιότητα δημιουργήσατε. Ευχόμαστε φυσικά, για το καλό της Ύδρας να οδηγηθεί σύντομα σε λύση αλλά το πραγματικό ερώτημα και το μόνο που έχει σχέση με το συγκεκριμένο πρόβλημα παραμένει:

Πριν αποφασίσετε την ανάθεση του έργου και πριν αρχίσει ο σχεδιασμός του, ελέγξατε ως οφείλατε, το ιδιοκτησιακό καθεστώς του χώρου που είχατε επιλέξει να εγκατασταθεί;

Γιατί αν το κάνατε και η οικογένεια Πούλου παρουσιάζει ψευδή στοιχεία και τίτλους κυριότητας, τα δικαστήρια θα σας δικαιώσουν και δεν έχετε τίποτα να φοβάστε. Αν πάλι δεν το κάνατε από την αρχή ως οφείλατε, τότε πολλά συγχαρητήρια και σε εσάς και στην εταιρία που ανέλαβε την μελέτη! Και αν, παρόλο που είχατε ενημερωθεί και σας είχαν παρουσιαστεί τίτλοι κυριότητας μήνες πριν, συνεχίσατε μόνο για να φτάσετε στο προεκλογικό σόου της άφιξης των μηχανημάτων, τότε οι ευθύνες σας είναι πολύ μεγάλες και να έχετε το πολιτικό ήθος να τις αναλάβετε μπροστά στον λαό που έχετε ορκιστεί να προστατεύετε τα συμφέροντα του. Αλλά κρίνοντας από όλη αυτή την κακόγουστη φιέστα, της άφιξης νύχτα με προβολείς και ζητωκραυγές από τους παρατρεχάμενους, των μηχανημάτων αφαλάτωσης πέντε μέρες πριν τις εκλογές, μόνο και μόνο για να τους εντυπωσιάσετε, μάλλον συμπεραίνει κανείς ότι δεν τους σεβόσαστε αρκετά. Όταν δε προχωράτε στην φιέστα, παρόλο ότι γνωρίζετε μήνες πριν πως υπάρχει πρόβλημα με τους τίτλους ιδιοκτησίας του χώρου που έχετε επιλέξει να τα εγκαταστήσετε, τότε μάλλον είσαστε επικίνδυνα επιπόλαιος.
Δεν κρατάμε ούτε κινούμε λοιπόν κ. Κοτρώνη, κανένα νήμα ούτε επίσης προσπαθούμε να λειτουργήσουμε παρασκηνιακά. Είμαστε μια ομάδα από ανθρώπους που ότι πέτυχαν στην ζωή τους το πέτυχαν δίνοντας τις μάχες τους με ήθος, ευθύτητα και σεβασμό στους κανόνες. Αλλά και αυτό το γνωρίζετε καλά. Μην προσπαθείτε λοιπόν να διαστρεβλώσετε την αλήθεια γιατί τελικά είμαστε μια μικρή κοινωνία που όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους και καθένας ξέρει την ιστορία και το παρελθόν που κουβαλάει ο άλλος.

Και να είσαστε βέβαιος ότι οι Υδραίοι δεν είναι ιθαγενείς του Αμαζονίου που δεν έτυχε να έρθουν πότε σε επαφή με τον πολιτισμό για να μπορείτε να τους εντυπωσιάσετε με τόσο φτηνό τρόπο και φιέστες της τελευταίας στιγμής. Και να σκέφτονται ορθά μπορούν αλλά και να κρίνουν από τα δεδομένα που έχουν.

Ο συνδυασμός 

Για την Ύδρα 














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου